Op vrijdag 22 september is het ‘Strapdag’.

Strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Naast de impact op de schoolomgeving, is het bewezen dat beweging positieve effecten op het fysiek en mentaal welzijn heeft. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas.
Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

Onze school doet ook mee, maar… we maken er een ‘Strapweek’ van en dit van maandag 18 september tot en met donderdag 21 september!

 Zo stimuleren we kinderen, ouders en grootouders om vaker te voet of met de fiets naar school te komen. Het past ook volledig in ons jaarthema “Zie me shinen #Safety first”. Doorheen de ‘Strapweek’ doen we verschillende activiteiten op schoolniveau: een wandeling doorheen Oosteeklo, oefenen op fietsbehendigheid tijdens de turnles, versieren van de stoep, …

Probeer dus zeker tijdens onze ‘Strapweek’ samen met je (klein)kind te voet of met de fiets naar school te komen en ontdek de leuke aspecten hiervan. Denk je ook aan het dragen van ons schoolhesje en een fietshelm?

STRAPWEEK!