Lezen thuis – Derde graad

Alle leerlingen kunnen thuis boekjes op maat lezen in de digitale boekenkast van Bingel! 
Meld je aan op je Bingel-account en klik onderaan door op “boekenkast”. 
Meer informatie? Klik hier om een informatief filmpje te bekijken.

 

Het Industriemuseum geeft enkele leuke lees- en doetips voor thuis! 
Klik hier om de tips te bekijken.

 

Zin om zelf creatief aan de slag te gaan? Ontdek hier tips en tricks om zelf gedichten te schrijvenIn Gent kan je een heuse kinderpoëzieroute doen waarbij verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden. Geen paniek, je kan de opdrachten ook gewoon “in uw kot” uitvoeren. Klik hier om het boekje te raadplegen.


Uitgeverij Die Keure biedt
verhalen met bijhorende vragen aan om het lezen thuis te motiveren.
Klik hier om het aanbod per leerjaar terug te vinden.


De jeugdboekenmaand is bijna afgelopen… Enkele
auteurs lezen op YouTube een stukje voor uit hun boeken.
Klik hier om de filmpjes te raadplegen. 

Het maandelijks Kits-magazine voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar wordt de komende weken gratis online aangeboden. Je kan nu de Kits van mei en september gratis lezen. Daarnaast bevat de site ook verwerkings-materiaal, een actuaquiz, filmpjes, mopjes en nog veel meer. Klik op de cover van de krant om ze te openen en te lezen. Klik hier om de website te raadplegen. 

Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Misschien kan je het raden? Neem zeker eens een kijkje! Klik hier om de website te raadplegen. 


Yoleo is een website met een ruim aanbod aan online boeken. Je kan de boeken eenvoudig sorteren op titel, auteur, aantal bladzijden en AVI-niveau. Door op de kaft van het boek te klikken krijg je de korte inhoud te zien en kan je klikken op de groene knop “uitproberen”. Veel leesplezier! Klik hier om de website te raadplegen. 

Schuiven naar boven