Nieuwtjes

Vredesposters

Elk jaar nemen de leerlingen van het zesde leerjaar deel aan een tekenwedstrijd: het ontwerpen van een vredesposter. Dit jaar gingen Anna, Seth en Maud met een podiumplaats lopen. Een dikke proficiat aan alle leerlingen met het prachtige resultaat en dank aan De Lions Club van Assenede voor de organisatie! 

Samen op Heldentocht!

Tijdens de jeugdboekenmaand leerden alle kinderen in nieuwe boeken grote helden kennen. Er werd dan ook heel wat SAMEN (voor)gelezen, gespeeld, gezongen, geknutseld, gedanst… in het thema ‘Helden en schurken’. Nu willen we alles wat we deden ook graag op een feestelijke manier tonen. Daarom kunnen jullie op Heldentocht! Vanaf zaterdag 23 april tot en met maandag 2 mei (facultatieve vrije dag) kunnen jullie op weg. We voorzien een wandelroute en een fietsroute. Op verschillende stopplaatsen kunnen jullie een QR-code scannen en krijgen jullie filmpjes van alle klassen te zien. 

Doen jullie mee? 

Als je een inschrijvingsformulier wil ontvangen, stuur dan een mailtje naar directie@vbsdekameleon.be

Dank aan allen die ons steunden bij de soepverkoop. Met de opbrengst daarvan werd spelmateriaal aangekocht waarbij het leren samenwerken centraal staat. De kinderen zijn alvast enthousiast! 

Valentijn

Valentijn is ook een dag die ons dichter bij elkaar brengt. De leerlingenraad organiseerde daarom een friendsparcours. De kinderen werden per duo aan elkaar vastgemaakt en legden zo een parcours af. De leerlingenraad zorgde voor de uitwerking en aankleding. Wat een fijne dag! 

Poëzieweek 2022

Van donderdag 27 januari tot woensdag 2 februari vierden wij op school de Poëzieweek. Er werden in de klas activiteiten met en rond gedichten gedaan, de kinderen kregen een pluim om te schenken aan een gedicht dat ze mooi vonden, we deden een poëziewandeling en lazen heel veel voor. 

Neem zeker een kijkje bij “Op de foto” om meer van deze gezellige week te zien te krijgen. 

Schuiven naar boven